Academische zorg

Deelnemen aan onderzoek

Tarwe (iStock)Well on wheat: overgevoeligheid voor gluten

Voor een onderzoek naar de effecten van brood op lichamelijke klachten, zoeken wij mensen met glutengevoeligheid zonder coeliakie

Lees meerMyotone Dystrofie, PrOteiNe en DieetMyotone Dystrofie, PrOteiNe en Dieet

Onderzoek naar de energiebehoeften en stofwisseling van patiënten met de spierziekte myotone dystrofie type 1. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of er verschillen bestaan tussen de energiebehoefte en stofwisseling van patiënten met DM1 en gezonde proefpersonen.

Lees meer FortitudeFORTITUDE-studie

Onderzoek naar de werkzaamheid en kosteneffectiviteit tussen 3 behandelingen voor het Prikkelbare Darm Syndroom: Online voorlichting en advies, hypnotherapie via therapeut en online hypnotherapie.

Lees meer


Been in gipsOnderzoek over spiermassabehoud tijdens immobilisatie en herstel

De afdeling Humane Biologie van het Maastricht UMC+ zoekt gezonde, jonge mannen voor deelname aan onderzoek over spiermassabehoud tijdens immobilisatie en herstel. We willen onderzoeken of een voedingssupplement spiermassaverlies kan tegengaan tijdens immobilisatie en spiergroei kan bevorderen tijdens herstel.

Lees meer iStockiStockDE-AGEing studie

De afdeling Interne Geneeskunde van het Maastricht UMC+ is recent een onderzoek gestart naar zogeheten AGE's, versuikerde eiwitten die ongunstig zijn voor de gezondheid. Het doel van de studie is om te onderzoeken wat het effect is van een voedingspatroon een beperkte hoeveelheid versuikerd eiwit op het risico voor diabetes en hart- en vaatziekten.

Lees meer


oculaire coiloculaire coilOculaire coilstudie

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Maastricht UMC+ zoekt 40 gezonde proefpersonen voor onderzoek naar geleidelijke afgifte van geneesmiddelen.

Lees meer


Pontiac II trial: preventie van hart- en vaatziekten

istockiStockHet Maastricht UMC+ zoekt deelnemers voor onderzoek naar preventie van hart-en vaatziekten bij patiënten met diabetes type 2.

Lees meerNaPB – Aminozuren bij mensen met diabetes

NaPB – Aminozuren bij mensen met diabetesNaPB – Aminozuren bij mensen met diabetesDe Universiteit Maastricht zoekt deelnemers voor onderzoek naar het verhogen van de aminozuur verbranding in mensen met suikerziekte.

Lees meer
Patiënten met COPD gezocht voor onderzoek naar geheugentraining

geheugentraining De afdeling longziekten van de Universiteit van Maastricht zoekt patiënten met COPD voor een onderzoek naar geheugentraining.

Lees meer


 


Onderzoek naar de effecten van amandelconsumptie: de “AL-INCLUSIVE” studie

alamondsAmandelen De vakgroep Voeding en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht is op zoek naar mannen en vrouwen die willen deelnemen aan een onderzoek naar de effecten van amandelconsumptie op de bloedsuikerregulatie.

Lees meer 

Onderzoek naar gezonde vaten, bewegen en type 2 diabetes: LiPAT

logo LiPATWe doen wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van dagelijks bewegen op aderverkalking bij mensen met type 2 diabetes.

Lees meerOnderzoek naar behandeling van pijn bij het vrijen

GRIP studieDe GRIP studie is een multicenter onderzoek waarin de effectiviteit wordt onderzocht van een groepsprogramma voor vrouwen met pijn bij de gemeenschap. 

Lees meertender studieOnderzoek naar behandeling van overgevoelige maag

Onderzoek naar de werkzaamheid van nortriptyline bij de behandeling van functionele dyspepsie, oftewel een overgevoelige maag.

Lees meer


Queen of Hearts-studie naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

logo QoHQueen of HeartsQueen of Hearts is de naam van een groot wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid van (de risicofactoren van) hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Lees meerPreventie hart-en vaatziekten bij patiënten met diabetes type 2

Onderzoek naar effecten van medicatie hart- en vaatziekten bij patienten met diabetes type 2 het effect van deze medicijnen verder onderzoeken.

Lees meer

Wat vindt u van deze pagina?